Browsing: СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА

Центарот за Европски развој и интеграција почнувајќи од 2013 во рамките на Битолското културно лето Бит-Фест го реализира фото конкурсот и изложбата под наслов СО ЉУБОВОД БТОЛА. Фото конкрсот е отворен за сите фотографии без оглед на степенот на нивна професионалност. Темата на фотографиите кои се праќаат треба да го отсликува европскиот стил на живеење и европските вредности кои ги има Битола како регионален центар. Оваа година покрај основната категорија се вовдува и категоријата FUTURE BITOLA која е можност за сите автори на дигитално обработени фотографии истите да ги направат дел од нашата визија за Битоал. Од пристигнатите фотографии стручното жири прави селекција и најдобрите фотографии кои се дел од изложбите кои ЦЕРИ ги реализира во 2013 ,2014 и 2015 година. Нив може да ги најдете во нашата галерија.ЦЕРИ ги реализира во 2013 ,2014 и 2015 година. Нив може да ги најдете во нашата галерија.