fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

Friedman Legacy for Freedom Day се одбележува ширум светот во последните пет години на различен начин: проекција на филмови, панел дискусии, коктел забави, прослава на родендени, радио емисии итн. Центарот за европски развој и интеграција и Американското катче Битола во соработка со Школата за Јавни Политики”Мајка Тереза”) го организира овој настан во Битола. Со овој чин се вброивме во 46те држави и преку 120-те градови ширум светот кои го чествуваат делото на Фридман во 2012 година. Во рамките на нашите активности во просториите на Американското катче Битола  се одржа предавање на м-р Диоген Хаџи-Коста Милевски кој ја отвори дебатата со излагање за делото и идеите на Милтон Фридман.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *