fbpx

ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ЕВРОПСКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ

Центарот за Европски развој и интеграција во соработка со Институтот за истржување и Европски студии по повод 9-ти Мај Денот на Европа организираа отворена дебата на тема: ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ЕВРОПСКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ. Во рамктие на дебатата се прикажа краткиот документарен филм Europe: From WWII To Today’s European Union по што следеше дискусија за перспективите на Европсското обединување, и перспективите за интеграција на Р.Мкаедонија во ЕУ. Како воведничари на дискусијата свои излагања имаа проф.д-р Горан Илиќ  и м-р Диоген Хџи-Коста милевски.