fbpx

Европска Унија – Институции и политики и нивното влијание врз политичкиот систем на Р.Македонија
Предавач на сесијата беше м-р Марјан Степановски кој во рамките на оваа сесија ги запознае учесниците на ПОЛИТЕА со клучните институции на Европската Унија, начинот на нивно функционирање и процесот на креирање на политиките на ЕУ и нивната трансмисија на национално ниво. Дел од сесијата беше посветен и на влијанието што европските политики го имаат врз политичкиот систем на Р. Македонија и младинските политики кои се водат кај нас.

Share.

Comments are closed.