fbpx

????????????????????????????????????Околу 35 учесници, млади лица на возраст од 18 до 26 години со различни профили на формално образование, ќе бидат првата генерација на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА која се одржува во Битола која е организирана од Центарот за европски развој и интеграција.

Целта на школата е  младите  луѓе преку размена на ставови,мислења и искуства да понудат креативни решенија за проблемите со кои се соочуваат и да се стекнат со знаења кои не биле опфатени со формалното образование

Школата се состои од теоретски и практичен дел, кои ќе се реализираат еднаш неделно во траење од два часа. После завршувањето на школата учесниците ќе се стекнат со сертификати за учество.

ПОЛИТЕА е пионерски пример на локално ниво, кој на младите ќе им создаде форум за дискусија и дебата преку кој ќе се понуат решенија и препораки за политики кои ќе придонесат во реформа и подобрување на условиите за живот и шансите за просперитет на младите на локално ниво,а потоа можеби и на нациоано ниво.

Креирање и имплементација на јавните политики на локално и регионално ниво, влијанието на институциите и политиките на Европска Унија врз политичкиот систем на Македонија, предизвиците за човековите права во 21-от век, маркетинг и интернет маркетинг, управување со граѓански организации се дел од темите на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Share.

Comments are closed.