fbpx

ЧИСТА ДЕПОНИЈА ВО ПЕЛАГОНИЈА

ЧИСТА ДЕПОНИЈА ВО ПЛЕГОНИЈА На 13-ти септември во Центарот за култура – Битола се одржа панел дискусијата „Чиста депонија во Пелагонија“ како завршен настан од истоимената младинска иницијатива во рамки на проектот „Младински активизам против корупцијата“ имплементиран од Здруженијата Центар за европски развој и интеграција од Битола, Форум – Центар за стратешки истражувања и документација…

прочитај повеќе

ФОТО КОНКУРС СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2023

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 11-тото  издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  17.07.2023 ДО 07.08.2023 НАГРАДЕН ФОНД– ПРВА НАГРАДА – 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА – 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА – 2000 ДЕН.– Право на учество имаат сите…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ФОТОГРАФСКА КОЛОНИЈА -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 –

Здружението Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикува сите заинтересирани лица на возраст од 18 до 35 години кои професионално или аматерски се занимаваат со фотографија да се пријават за учество  во првото издание на проектот  -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 – кој е финансиски поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија….

прочитај повеќе

Обука за учесници од Пелагониски и Вардарски плански регион во рамки на проектот “Младински активизам против корупцијата”

Во периодот од 31.03 до 02.04 во Хотелот Монтана во Крушево се одржа првата од четирите  обуки во рамките на проектот МЛАДИНСКИ АКТИВИЗАМ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА поддржан од CIVICA mobilitas ,a e наменета за учесници од Пелагонискиот и Вардарскиот плански регион. Оваа обука беше во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола во…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

Центарот за европски развој и интеграција го oбјавува ВТОРИОТ повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ВТОРИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 05.09.2018 до 05.10.2018 Школата ќе се реализира во периодот од  15.10.2018 – 15.04.2019 и ќе се состои…

прочитај повеќе

КОНФЕРЕНЦИЈА – ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ И ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

https://youtu.be/yPYRaMnR_TQ?t=28 Аналитика во соработка со Центарот за европски развој и интеграција во Битола организираше промоција и панел дискусија на тема „Пристап до информации и заштита на лични податоци”. Цел на овој настан беше промовирање на извештаите од следењето на работата на Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и…

прочитај повеќе

О3 ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Проектот О3 (О-Три) –(Општествено Одговорни Организации)  има за цел јакнење на капацитетот на граѓанските организациии за поддршка на имплементација на општествено одговорни практики кај малите и средни бизниси и  развивање на посебен модул во рамките на   кој алиумните на школата ПОЛИТЕА и членови на граѓанските организации од Пелагонискиот регион ќе имаат можност да се запознаат…

прочитај повеќе

ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ – ПОЛИТЕА 2015

Учесниците од втората генерација на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА на 26.12.2015 во  рамките на хуманитарниот проект  КУЌАРКАТА И ФАБРИКАТА НА ДЕДО МРАЗ организирани од АРТ АКТ во партнерство со Центарот за европски развој и интеграција го реализираа својот традиционален хуманитарен настан под мотото: „ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ“. Акцјата за прибирање храна,…

прочитај повеќе

Формирана алумни групата на школата ПОЛИТЕА.

                      Непосредно пред почетокот на реализацијата на втората генерација на школата за лидерство и јавн политики ПОЛИТЕА 2015 дипломците од првата генерација 2014, и формално ја формираа алумни групат  на ПОЛИТЕА. Целта на алумни групата ќе биде координација и учество во сесиите на новата генерација…

прочитај повеќе

Презентација на резултатите од истражувањето за справување со скриената економија во Македонија

Од Јануари 2014 година, Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) заедно со партнерот од Бугарија, Центар за изучување на демократијата (ЦИД), започна со реализација на проектот „Промовирање на доброто владеење и економски права преку зајакнување на капацитетот на Македонското цивилно општество за вршење на мониторинг и справување со сивата економија во Република Македонија”. ЦЕРИ…

прочитај повеќе