fbpx

ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТОТ ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2024 Е ВО ТЕК

   Здружението Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикува сите заинтересирани лица кои професионално или аматерски се занимаваат со фотографија да се пријават за учество во второто издание на проектот ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА.      Колонијата ќе вклучи 12 фотографи кои ќе имаат можност да бидат дел од дводневна фото работилница која ќе ја водат Роберт…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″ КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  27.06.2021 ДО 31.07.2022 НАГРАДЕН ФОНД – ПРВА НАГРАДА: 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА 2000 ДЕН.– Право на…

прочитај повеќе

БРЗ КУРС ЗА ЛИЧНИ ФИНАНСИИ

САБОТА, 01 Декември 2018 год. локација: НУУБ Св КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ БИТОЛА 11:00 ч. – 15:00 ч. ПРИЈАВА. ИАКО СИТЕ МИСЛИМЕ ДЕКА ЗНАЕМЕ ДА ГИ УПРАВУВАМЕ СВОИТЕ ФИНАНСИИ, ФАКТ Е  ДЕКА ДЕНЕС ЦЕЛИ ГЕНЕРАЦИИ ЖИВЕАТ ПОД ТЕШКИОТ ТОВАР НА ДОЛГОВИТЕ ЗА КРЕДИТИ И ПОЗАЈМИЦИ. ДОЈДЕТЕ НА ОВОЈ БРЗ КУРС И НАУЧЕТЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ ОКОЛУ ЛИЧНИТЕ ФИНАНСИИ,…

прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2018

На конкурсот кој и претходеше на изложбата свои фотогрфии испратија 27 автори, професионалци и аматери од Битола и пошироко. Стручното жири во состав Дражан Брачиќ , Беким Мустафа и Диоген Хаџи-Коста Милевски од пристигнатите-повеќе од 90 фотографии направи селекција на најдобрите 24 фотографии од 21 автор кои се дел од овогодинешната изложба.

прочитај повеќе

НАЦИОНАЛНАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИНДЕКСОТ НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО

Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум“, како координатор на проектот Индекс на граѓанското општество (ИГО), на 26 јуни 2018 година во ТЦЦ Гранд Плаза, во Скопје ја организира националната работилница за ИГО за 2018 година. ИГО е истражувачка алатка со која се оценува состојбата на граѓанското општество  ИГО, во рамките на акциско-истражувачки проект координиран…

прочитај повеќе

ДО ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ ПРЕКУ ОТВОРЕНО ВЛАДИНО ПАРТНЕРСТВО

Центарот за европски развој и интеграција  на 03.11.2016 започна со реализацијата на проектот  ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ ПРЕКУ ОТВОРЕНО ВЛАДИНО ПАРТНЕРСТВ. Главна цел  на преоктот кој ќе се реализира преку два семинари е да ги актуелизира целите и можностите што се нудат преку иницијативата за Отворено Владино Партнерство и да послужи како темел за формирање на регионална…

прочитај повеќе

ЕВРОПСКИ МОДЕЛИ И НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ЗАСНОВАНИ НА ПРИНЦИПИТЕ НА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

                    Третата обука во рамките на проектот О3 – ЕВРОПСКИ МОДЕЛИ И НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ЗАСНОВАНИ НА ПРИНЦИПИТЕ НА ОПШТЕСТВЕНА  ОДГОВОРНОСТ се реализира на 04.06.2016 во Хотел Театар. На обуката учество зедоа 30 учесници од граѓански организации од Пелагонискиот Регион и АЛУМНИ на школата…

прочитај повеќе

ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТИ БАЗИРАНИ ВРЗ КОНЦЕПТОТ НА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Втората обука во рамките на проектот О3 која се одржа на 29.05.2016 во Хотел Театар беше насочена кон јакнење на капацитетите на учениците за подготовка на проектни апликации засновани на цели кои произлегуваат од принципите на општествена одговорност. Предавачи на обуката беа м-р Милена Димитровска и Владимир Величковски, проектни координатори во Центарот за развој на…

прочитај повеќе

КОНЦЕПТ НА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ И ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ПРАКТИКИ

Со реализацијата на првата обука под наслов Концепт На Општествена Одговорност и Општествено Одговорни Практики  која се спроведе во Хотел Театар започна имплементацијата на проектот О3 Општествено одговорни организации. Во двете сесии на првата обука учество зедоа околу 30 учесници и тоа  петнаесет учесници  од  редот на АЛУМНИТЕ  на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА  и петнаесет…

прочитај повеќе