fbpx

ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ

На 24-ти декември во недела со почеток во 11:00 часот ќе се одржи хуманитарната акција: ,,Твоето малку, е некому многу“ во организација на учесниците на школата за лидерство и кариерен развој ПОЛИТЕА која има за цел прибирање на нерасиплива храна која ќе биде донирана на социјално загрозени семејства. Центарот за европски развој и интеграција традиционално…

прочитај повеќе

ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ – ПОЛИТЕА 2015

Учесниците од втората генерација на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА на 26.12.2015 во  рамките на хуманитарниот проект  КУЌАРКАТА И ФАБРИКАТА НА ДЕДО МРАЗ организирани од АРТ АКТ во партнерство со Центарот за европски развој и интеграција го реализираа својот традиционален хуманитарен настан под мотото: „ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ“. Акцјата за прибирање храна,…

прочитај повеќе

ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ДО ПОУБАВ СВЕТ

Учесниците на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА со поддршка на ЦЕРИ, ЕГТ  и СУМНАЛ организираа хуманитарно – едукативна забава под мотото „ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ДО ПОУБАВ СВЕТ“.  Настанот  се одржа на 19 ти Април, во кафе барот Porta Jazz. Од 11:30 до 12:00 се одржа  проекција на неколку кратки анимирани едукативни филмови за Планетата Земја., а…

прочитај повеќе

ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ

Учесниците на првата генерација на ПОЛИТЕА во соработка со ЦЕРИ и Европска Гледна Точка организираа хуманитарен настан под мотото ‘ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ’. Благодарение на посветеноста и ангажманот на учесниците на првата генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА и сите хумани Битолчани акцјата успешно се реализира и  беа собрани повеќе од 300 kg трајна храна…

прочитај повеќе