fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

На 31 Јули 2013 се одбележуваа 101 години од раѓањето на Милтон Фридман. Во чест на неговата визија и влијанието кое Фридман го имаше врз општеството Фридман фондацијата во соработка со институции и организации ширум светот организира настани во негова чест. ЦЕРИ во соработка со ЦИКП по втор пат се приклучи на овие активности и…

прочитај повеќе