fbpx

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

           Центарот за европски развој и интеграција објавува повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ПРВИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 28.05.2018 до 11.06.2018             Школата ќе се реализира во…

прочитај повеќе

ДВАНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

На 22.02.2017 се одржа  дванаесеттата сесија на ПОЛИТЕА.  Овој пат учесниците имаа несекојдневна можност да ги посетат просториите на Телевизија Орбис –Битола и таму да ја проследат сесијата која имаше наслов Принципи на објективно информирање. Домаќини предавачи на оваа сесија беа новинарите од информативните емисии на Телевизија Орбис , Методија Куновски, новинар и главен и одговорен…

прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2014

На 26.07.2014 во  кафе-бар Порта Џез  свечено се отвари изложбата „ СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2014“. На изложбата беа претставени 24 фотографии од 18 автори кои учествуваа на фото-конкурсот „ СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2014“ . Фотографиите како свој мотив го имаат европскиот стил на живеење во Битола. Изложбата е во организиција на Центарот за…

прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИСТРАЖУВАЧКАТА ФАЗА НА ЛОТОС МК 2014

ЦЕРИ ја започна имплеметацијата на истражувaчката фаза на проектот ЛОТОС_МК 2014. Во рамките на оваа фаза во периодот 20-21.05.2014 тимот на ЦЕРИ оствари посета на општините Битола, Демир Хисар Крушево и Долнени и оствари средби со претставниците на локалната власт.

прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2013

Центарот за европски развој и интеграција во рамките на Бит-Фест 2013 во соработка со Општина Битола  организираше фото конкур на тема „Со љубов од Битола“ на кој со свои фотографии кои го прикажуваат Европскиот дух на Битола  се пријавија 29 автори со повеќе од 47 фотографии. Од пристигнатите фотографии стручното жири избра 30 фотографии кои…

прочитај повеќе