fbpx

ОТВОРАЊЕ НА 10-ТОTO ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ИЗЛОЖБАТА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022

На 12.09.2022 во фоајето на НУ Центар за култура Битола се одржа свеченото отвoрање на 10-то јубилејно издание на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022 во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола, а поддржано од Министерство за култура / Ministria e Kulturës , НУ Центар за култура Битола , Сава пензиско…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″ КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  27.06.2021 ДО 31.07.2022 НАГРАДЕН ФОНД – ПРВА НАГРАДА: 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА 2000 ДЕН.– Право на…

прочитај повеќе

ФОТО ИЗЛОЖБА – СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021

Сеуште сме тука и сеуште наоѓаме љубов. Во времето во кое едноставните работи стануваат предизвик фотографите се оние кои преку своите објективи создаваат сведоштво за она што во некое идно време ќе биде предмет на неверување и зачуденост. На 26.08.2021 на платото пред Центар за култура Битола се одржа свеченото отварање на 9-тото по ред…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020“

Центарот за европски развој и интеграција во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020″ – Конкурсот ќе биде отворен  од 27.07.2020 до 10.08.2020 – Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци. – Тема на конкурсот „ ЉУБОВ ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА…

прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2017

                   Центарот за Европски развој и интеграција почнувајќи од 2013 година во рамките на   Битолското културно лето „Бит-Фест“ го реализира фото конкурсот и изложбата под наслов СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА. Фото конкурсот е отворен за сите фотографии без оглед на степенот на нивна професионалност. Темата на фотографиите…

прочитај повеќе