fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

31.07.2014 Центарот за Европски развој и интеграција трета година по ред го реализира настанот посветен на промоција на идеите за слобода и еденакви можности кои ги заговара Милтон Фридман. На овогодинешниот настан во рамките на дискусијата за вредностите на слободата и либерализмот свое учество зедоа и Никола Г. Петровски претставник од здружението Students for liberty…

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

На 31 Јули 2013 се одбележуваа 101 години од раѓањето на Милтон Фридман. Во чест на неговата визија и влијанието кое Фридман го имаше врз општеството Фридман фондацијата во соработка со институции и организации ширум светот организира настани во негова чест. ЦЕРИ во соработка со ЦИКП по втор пат се приклучи на овие активности и…

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

Friedman Legacy for Freedom Day се одбележува ширум светот во последните пет години на различен начин: проекција на филмови, панел дискусии, коктел забави, прослава на родендени, радио емисии итн. Центарот за европски развој и интеграција и Американското катче Битола во соработка со Школата за Јавни Политики”Мајка Тереза”) го организира овој настан во Битола. Со овој…

прочитај повеќе

ЕВРОПА ВО БИТОЛА – БИТОЛА ЗА ЕВРОПА

Овој краток документарен филм е направен во чест на 9-ти Мај. Тој претставува обид да се визуелизираат вредностите кои Битола и Македонија ќе ги внесат во европското семејство. Филмот е снимен на неколку локации низ Битола и е резултат на ангажманот на група ентузијасти.

прочитај повеќе