fbpx

ДВАНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

На 22.02.2017 се одржа  дванаесеттата сесија на ПОЛИТЕА.  Овој пат учесниците имаа несекојдневна можност да ги посетат просториите на Телевизија Орбис –Битола и таму да ја проследат сесијата која имаше наслов Принципи на објективно информирање. Домаќини предавачи на оваа сесија беа новинарите од информативните емисии на Телевизија Орбис , Методија Куновски, новинар и главен и одговорен…

прочитај повеќе

ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ

Учесниците на првата генерација на ПОЛИТЕА во соработка со ЦЕРИ и Европска Гледна Точка организираа хуманитарен настан под мотото ‘ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ’. Благодарение на посветеноста и ангажманот на учесниците на првата генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА и сите хумани Битолчани акцјата успешно се реализира и  беа собрани повеќе од 300 kg трајна храна…

прочитај повеќе