fbpx

ПРВА СЕСИЈА ПОЛИТЕА 2018-2019

Првата свечена сесија на која гостин говорник беше г-нот Трифун Костовски го означи стартот на активностите на петтата генерација на Школата за лидерство и кариерен развој ПОЛИТЕА, проект во организација на Центарот за европски развој и интеграција. Сесијата се одржа во малата сала на НУ Завод и музеј Битола која е дом на пијаното кое…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

Центарот за европски развој и интеграција го oбјавува ВТОРИОТ повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ВТОРИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 05.09.2018 до 05.10.2018 Школата ќе се реализира во периодот од  15.10.2018 – 15.04.2019 и ќе се состои…

прочитај повеќе

ФОТО КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2017“

Центарот за европски развој и интеграција распишува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2017″ НАГРАДЕН ФОНД: Прва награда – најдобра фотографија 2000 ден. Втора награда – најдобра фотографија 1500 ден. Трета награда – најдобра фотографија 1000 ден. – Конкурсот ќе биде отворен до 17.07.2017 – Право на учество имаат сите љубители на фотографијата-…

прочитај повеќе

КОНФЕРЕНЦИЈА – ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ И ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

https://youtu.be/yPYRaMnR_TQ?t=28 Аналитика во соработка со Центарот за европски развој и интеграција во Битола организираше промоција и панел дискусија на тема „Пристап до информации и заштита на лични податоци”. Цел на овој настан беше промовирање на извештаите од следењето на работата на Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и…

прочитај повеќе

ДЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

                Десеттата сесија на ПОЛИТЕА  беше посветена на Граѓанскиот активизам во ПОЛИТЕА.  Сесијата ја реализираа алумните од првата и втората генерација на ПОЛИТЕА: Елена Милошевска, м-р Горан Димовски, м-р Наташа Стојановска и Викторија Михајловска.                 Сесијата ја отвори Елена Милошевска која преку своето излагање од психолошки аспект го анализира активизмот и мотивацијата за позитивни промени…

прочитај повеќе

СЕДМА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

Вториот модул на ПОЛИТЕА , Граѓанско учество и граѓански активизам,  започна со седмата сесија насловена „СОПСТВЕНИОТ ПРЕДИЗВИК – НАЧИН ЗА ОПШТЕСТВЕНО ДЕЛУВАЊЕ“ Предавач на оваа сесија беше Софија Бејковска Чачоровска, професорка по класични јазици, граѓански активист и пример како гласот на секоја индивидуа може да одекне во општеството.  Таа со својот несекојдневен подвиг да се…

прочитај повеќе

ПРВА СВЕЧЕНА СЕСИЈА НА ТРЕТАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

Со првата свечена сесија се одбележа почетокот на активностите со третата генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА.   Школата ќе се реализира во периодот од  13.10.2016 –27.04.2017 и ќе се состои 20 сесии организирани во четири тематски модули,кои ќе се реализираат еднаш неделно во траење од  два часа. Честа да ја отвори првата…

прочитај повеќе

ДВАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Дваесетта сесија на ПОЛИТЕА беше посветена на евалуација и завршни согледувања за втората генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА. Модератори на сесијата беа м-р Диоген Хаџи-Коста Милевски – извршен директор на ЦЕРИ и Александар Недановски проектен координатор на ПОЛИТЕА. Изминатите деветнаесет сесии на ПОЛИТЕА беа посветени на гостите кои со учесниците на…

прочитај повеќе