fbpx

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020“

Центарот за европски развој и интеграција во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020″ – Конкурсот ќе биде отворен  од 27.07.2020 до 10.08.2020 – Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци. – Тема на конкурсот „ ЉУБОВ ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА…

прочитај повеќе

СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2018

На 09.08.2018 во ПИЈАНО БАР се одржа свеченото отвoрање на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА која годинава Центaрот за европски развој и интеграција самостојно ја реализира по шестти пат. На конкурсот кој и претходеше на изложбата свои фотогрфии испратија 27 автори, професионалци и аматери од Битола и пошироко. Стручното жири во состав Дражан Брачиќ ,…

прочитај повеќе

ВТОРА СЕСИЈА СЕМИНАР ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ ПРЕКУ ОТВОРЕНО ВЛАДИНО ПАРТНЕРСТВО

Врз основа на искуствата и информациите кои ги добија организациите од првата сесија на семинарот од страна на ЦЕРИ беше реализирана онлајн прашалник чија што цел беше мапирање на можностите за вклучување во имплементацијата и следењето на ОВП од страна на граѓанските организации во пелагонискиопт регио. Прашалникот беше составен од 11  прашања,чија цел беше да…

прочитај повеќе

ШЕСТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

Шестата сесија на ПОЛИТЕА, последна од првиот модул ЈАВНИ ПОЛИТИКИ И ЈАВЕН ИНТЕРЕС го носеше насловот Јавни Финансии во Република Македонија и се одржа на 17.11.2016 година. Учесниците на оваа сесија имаа можност да бидат дел од интерактивното предавање на Д-р Бранимир Јовановиќ- професор при Институтот за општествени и хуманистички науки-Скопје, економски аналитичар и граѓански…

прочитај повеќе

ТРИНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Гостин предавач на тринаесеттата сесија на ПОЛИТЕА беше Михајло Димитриевски – ТХЕ МИЧО. Сесијата го носеше насловот „Цртежот како форма на општествена критика“. Како инзвонреден илустратор на ниво на Македонија и пошироко и лидер во својата професија – БИТОЛЧАНЕЦ со успешна кариера за која доказ се стотиците меѓународни проекти и награди, Тхе Мичо со учесниците на…

прочитај повеќе