fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН 2015

             На 31 Јули 2015 се одбележуваат 103 години од раѓањето на Милтон Фридман. Во чест на неговата визија и влијанието кое Фридман го имаше врз општеството Фридман Фондацијата (Friedman Foundation for Educational Choice) во соработка со повеќе институции и организации ширум светот организира настани во негова чест.    …

прочитај повеќе