fbpx

ЗАПОЧНА ИСТРАЖУВАЧКАТА ФАЗА НА ЛОТОС МК 2014

  [rev_slider LOTOS]   ЦЕРИ ја започна имплеметацијата на истражувaчката фаза на проектот ЛОТОС_МК 2014. Во рамките на оваа фаза во периодот 20-21.05.2014 тимот на ЦЕРИ оствари посета на општините Битола, Демир Хисар Крушево и Долнени и оствари средби со претставниците на локалната власт.

прочитај повеќе

СТУДИСКА ПОСЕТА НА ЗАГРЕБ И САМОБОР

[rev_slider LOTOS]      Во рамките на активностите поврзани со почетокот на имплементацијата на проектот „Размена на најдобрите практики од ЕУ за следење и спречување на корупцијата на локално ниво“ претставник на ЦЕРИ заедно со претставниците од партнерските организации Зелена сила (Велес) ЕХО (Штип), Здружение за локален и рурален развој (Тетово), Бујрум (Куманово) , Локална…

прочитај повеќе

ЛОТОС – ЛОКАЛНА, ОТЧЕТНА, ТРАНСПАРЕНТНА И ОДГОВОРНА САМОУПРАВА

[rev_slider LOTOS]       Со почетокот на годинава, Центарот за Европски развој и интеграција од Битола започна со имплементација на ЕУ финансиран проект „Размена на најдобрите ЕУ практики за следење на антикоруптивни мерки на локално ниво (ЛОТОС)“, чија основна задача е да спроведе истражување за одговорноста, транспарентноста и отчетноста на локалните самоуправи. Главната цел…

прочитај повеќе