fbpx

ПРОМОЦИЈА НА ДИПЛОМЦИТЕ НА ВТОРАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА 2015-2016

Со денешната промоција на дипломците на втората генерација успешно заврши школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА реализирана од Центарот за европски развој и интеграција од Битола. Од вкупно 36 кандидати кои ја започнаа школата 32 успешно ги комплетираа 20-те сесии кои се одржаа во периодот од 28.10.2015 до 21.04.2016. Во оваа генерација со свои…

прочитај повеќе

ДВАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Дваесетта сесија на ПОЛИТЕА беше посветена на евалуација и завршни согледувања за втората генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА. Модератори на сесијата беа м-р Диоген Хаџи-Коста Милевски – извршен директор на ЦЕРИ и Александар Недановски проектен координатор на ПОЛИТЕА. Изминатите деветнаесет сесии на ПОЛИТЕА беа посветени на гостите кои со учесниците на…

прочитај повеќе

ДЕВЕТНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Деветнаесеттата сесија на ПОЛИТЕА се реализира под насловот „Телевизијата помеѓу бизнисот и јавниот интерес“ , а наш гостини предавач беше Љубица Ангелкова – Манговска, програмски директор на ТВ ТЕРА. Учесниците на ПОЛИТЕА  на оваа сесија имаа можност од еден поинаков агол да се запознаат со развојот на медиумскиот простор во Македонија од самите негови почетоци…

прочитај повеќе

ОСУМНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Оваа сесија на ПОЛИТЕА го носеше насловот  „ПРЕДИЗВИЦИТЕ И ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЈА“, а предавач на оваа сесијата беше г-нот Антонијо Димитровски   основач и главна движечка сила на Адвокатско Друштво Димитровски. Гостинот ги запозна учесниците на ПОЛИТЕА со клучните моменти од развојот на неговата кариера  и преку персоналната приказна направи пресек на судската и адвокатската…

прочитај повеќе

СЕДУМНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Cедуманесетта сесија на ПОЛИТЕA го носеше насловот „Предизвиците на менаџирањето со интернационален бренд“ а гостин предавач на оваа сесија бешеи Бојан Митковски сопственик и извршен директор на Зага продукција и брендот Ultimate-workshop. Во рамките на сесиајта учесниците на ПОЛИТЕA имаа можност да се запознаете со кариерниот пат на Бојан Митковски и да ја чујат приказната…

прочитај повеќе

ШЕСНАЕСЕТTА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Гостин предавач на шеснаесеттата сесија на ПОЛИТЕА беше Предраг Стојковски извршен директор во дигиталната маркетинг агенцијат Nova Solutions. Насловот на сесијата беше „Социјални мрежи и интернет маркетинг“. Во рамките на оваа сесија учесниците на Политеа имаа можност да се запознаат со кариерниот развој на Предраг и искуствата кои му помогнале да ја стекне позицијата која…

прочитај повеќе

ПЕТНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Петнаесетата сесија на ПОЛИТЕА го носеше насловот – Продуцентот како тим лидер.  Гостин предавач на сесијата беше Илија Тирицовски извршен продуцент во ОХО продукција и магистрант на универзитетот ЕСРА на отсекот за ПРОДУКЦИЈА НА ФИЛМ, ТЕАТАР, РАДИО И ТВ . Илија како дел од тимот на ОХО продукција кој стои зад брендот 5+ од самите негови…

прочитај повеќе

ЧЕТИРИНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Гостин предавач на четиринаесеттата сесија на ПОЛИТЕА беше м-р Ана Блажеска – Државен Секретар во Секретаријатот за Европски Прашања. Насловот на сесијата беше „Европски перспективи за личен, професионален и кариерен развој“. Во  првиот дел на сесијата учесниците на ПОЛИТЕА имаа можност да се запознаат со кариерниот развој на гостинката и искуствата кои и помогнале во…

прочитај повеќе

ТРИНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Гостин предавач на тринаесеттата сесија на ПОЛИТЕА беше Михајло Димитриевски – ТХЕ МИЧО. Сесијата го носеше насловот „Цртежот како форма на општествена критика“. Како инзвонреден илустратор на ниво на Македонија и пошироко и лидер во својата професија – БИТОЛЧАНЕЦ со успешна кариера за која доказ се стотиците меѓународни проекти и награди, Тхе Мичо со учесниците на…

прочитај повеќе

ДВАНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Дванаесетата сесија на ПОЛИТЕА ја реализираа претставниците од Националната агенцијата за Европски образовни програми и мобилност: Анабела Насковска-Петрески и Филип Арсовски. Преку оваа сесија учесниците на ПОЛИТЕА имаа можност непосредно да се запознаат со бенифитите што ги нудат Европските образовни програми, како за истите да аплицираат и кои се потребните услови и документација за реализирање…

прочитај повеќе