fbpx

ФОТО КОНКУРС СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2023

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 11-тото  издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  17.07.2023 ДО 07.08.2023 НАГРАДЕН ФОНД– ПРВА НАГРАДА – 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА – 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА – 2000 ДЕН.– Право на учество имаат сите…

прочитај повеќе

ОТВОРАЊЕ НА 10-ТОTO ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ИЗЛОЖБАТА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022

На 12.09.2022 во фоајето на НУ Центар за култура Битола се одржа свеченото отвoрање на 10-то јубилејно издание на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022 во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола, а поддржано од Министерство за култура / Ministria e Kulturës , НУ Центар за култура Битола , Сава пензиско…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″ КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  27.06.2021 ДО 31.07.2022 НАГРАДЕН ФОНД – ПРВА НАГРАДА: 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА 2000 ДЕН.– Право на…

прочитај повеќе

ФОТО ИЗЛОЖБА – СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021

Сеуште сме тука и сеуште наоѓаме љубов. Во времето во кое едноставните работи стануваат предизвик фотографите се оние кои преку своите објективи создаваат сведоштво за она што во некое идно време ќе биде предмет на неверување и зачуденост. На 26.08.2021 на платото пред Центар за култура Битола се одржа свеченото отварање на 9-тото по ред…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021“

Центарот за европски развој и интеграција  во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021″ – Конкурсот ќе биде отворен  од  01.07.2021 до 26.07.2021– Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци.– Тема на конкурсот е „STILL HERE AND STILL FINDING LOVE“…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020“

Центарот за европски развој и интеграција во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2020″ – Конкурсот ќе биде отворен  од 27.07.2020 до 10.08.2020 – Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци. – Тема на конкурсот „ ЉУБОВ ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА…

прочитај повеќе

СО ЉУБО ОД БИТОЛА 2019

По 7-ми пат Центарот за европски развој и интеграција оваа година во партнерство со Центар за култура Битола го реализира фото-конкурсот и изложбата со ЉУБОВ ОД БИТОЛА. Стручното жири во состав Dražan Bračić, Ivona Kočov и Dimitar Chungovski од пристигнатите 105 фотографии од 47 фотографи направи селекција на 30-те најдобри фотографии кои се дел од изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2019 која…

прочитај повеќе

СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2018

На 09.08.2018 во ПИЈАНО БАР се одржа свеченото отвoрање на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА која годинава Центaрот за европски развој и интеграција самостојно ја реализира по шестти пат. На конкурсот кој и претходеше на изложбата свои фотогрфии испратија 27 автори, професионалци и аматери од Битола и пошироко. Стручното жири во состав Дражан Брачиќ ,…

прочитај повеќе

ФОТО КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2017“

Центарот за европски развој и интеграција распишува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2017″ НАГРАДЕН ФОНД: Прва награда – најдобра фотографија 2000 ден. Втора награда – најдобра фотографија 1500 ден. Трета награда – најдобра фотографија 1000 ден. – Конкурсот ќе биде отворен до 17.07.2017 – Право на учество имаат сите љубители на фотографијата-…

прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2016

               Центарот за европски развој и интеграција во соработка со алумните на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА  во периодот 15.06 – 10.07 го организира фото конкурсот со ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2016. На конкурсот беа доставени повеќе од 85 фотографии од 27 фотографи, професионалци и аматери. Традиционално веќе…

прочитај повеќе