fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН 2016

Центарот за европски развој и интеграција по петти пат го реализира настанот ДЕНОТ НА ФРИДМАН во партнерство со Центарот за истражување и креирање политики, а под покровителство на фондацијата ФРИДМАН. Настанот го отвори м-р Диоген Хаџи-Коста Милевски кој во името на ЦЕРИ и ПОЛИТЕА ги запозна присутните со целта која ја има ова дружење насочено кон…

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН 2015

             На 31 Јули 2015 се одбележуваат 103 години од раѓањето на Милтон Фридман. Во чест на неговата визија и влијанието кое Фридман го имаше врз општеството Фридман Фондацијата (Friedman Foundation for Educational Choice) во соработка со повеќе институции и организации ширум светот организира настани во негова чест.    …

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

31.07.2014 Центарот за Европски развој и интеграција трета година по ред го реализира настанот посветен на промоција на идеите за слобода и еденакви можности кои ги заговара Милтон Фридман. На овогодинешниот настан во рамките на дискусијата за вредностите на слободата и либерализмот свое учество зедоа и Никола Г. Петровски претставник од здружението Students for liberty…

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

На 31 Јули 2013 се одбележуваа 101 години од раѓањето на Милтон Фридман. Во чест на неговата визија и влијанието кое Фридман го имаше врз општеството Фридман фондацијата во соработка со институции и организации ширум светот организира настани во негова чест. ЦЕРИ во соработка со ЦИКП по втор пат се приклучи на овие активности и…

прочитај повеќе

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

Friedman Legacy for Freedom Day се одбележува ширум светот во последните пет години на различен начин: проекција на филмови, панел дискусии, коктел забави, прослава на родендени, радио емисии итн. Центарот за европски развој и интеграција и Американското катче Битола во соработка со Школата за Јавни Политики”Мајка Тереза”) го организира овој настан во Битола. Со овој…

прочитај повеќе