fbpx

CEDI

ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТОТ ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2024 Е ВО ТЕК

   Здружението Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикува сите заинтересирани лица кои професионално или аматерски се занимаваат со фотографија да се пријават за учество во второто издание на проектот ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА.      Колонијата ќе вклучи 12 фотографи кои ќе имаат можност да бидат дел од дводневна фото работилница која ќе ја водат Роберт…

прочитај повеќе

ЧИСТА ДЕПОНИЈА ВО ПЕЛАГОНИЈА

ЧИСТА ДЕПОНИЈА ВО ПЛЕГОНИЈА На 13-ти септември во Центарот за култура – Битола се одржа панел дискусијата „Чиста депонија во Пелагонија“ како завршен настан од истоимената младинска иницијатива во рамки на проектот „Младински активизам против корупцијата“ имплементиран од Здруженијата Центар за европски развој и интеграција од Битола, Форум – Центар за стратешки истражувања и документација…

прочитај повеќе

ФОТО КОНКУРС СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2023

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 11-тото  издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  17.07.2023 ДО 07.08.2023 НАГРАДЕН ФОНД– ПРВА НАГРАДА – 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА – 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА – 2000 ДЕН.– Право на учество имаат сите…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ФОТОГРАФСКА КОЛОНИЈА -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 –

Здружението Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикува сите заинтересирани лица на возраст од 18 до 35 години кои професионално или аматерски се занимаваат со фотографија да се пријават за учество  во првото издание на проектот  -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 – кој е финансиски поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија….

прочитај повеќе

Обука за учесници од Пелагониски и Вардарски плански регион во рамки на проектот “Младински активизам против корупцијата”

Во периодот од 31.03 до 02.04 во Хотелот Монтана во Крушево се одржа првата од четирите  обуки во рамките на проектот МЛАДИНСКИ АКТИВИЗАМ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА поддржан од CIVICA mobilitas ,a e наменета за учесници од Пелагонискиот и Вардарскиот плански регион. Оваа обука беше во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола во…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА Здруженијата Форум – Центар за стратешки истражувања и документација од Скопје, Импетус од Скопје и Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикуваат сите заинтересирани лица да се пријават за учество на обука во рамки на проектот „Младински активизам против корупцијата“. Форум ЦСИД, Импетус и ЦЕРИ го спроведуваат…

прочитај повеќе

ОТВОРАЊЕ НА 10-ТОTO ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ИЗЛОЖБАТА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022

На 12.09.2022 во фоајето на НУ Центар за култура Битола се одржа свеченото отвoрање на 10-то јубилејно издание на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022 во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола, а поддржано од Министерство за култура / Ministria e Kulturës , НУ Центар за култура Битола , Сава пензиско…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″ КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  27.06.2021 ДО 31.07.2022 НАГРАДЕН ФОНД – ПРВА НАГРАДА: 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА 2000 ДЕН.– Право на…

прочитај повеќе

ФОТО ИЗЛОЖБА – СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021

Сеуште сме тука и сеуште наоѓаме љубов. Во времето во кое едноставните работи стануваат предизвик фотографите се оние кои преку своите објективи создаваат сведоштво за она што во некое идно време ќе биде предмет на неверување и зачуденост. На 26.08.2021 на платото пред Центар за култура Битола се одржа свеченото отварање на 9-тото по ред…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021“

Центарот за европски развој и интеграција  во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за традиционалната изложба  „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2021″ – Конкурсот ќе биде отворен  од  01.07.2021 до 26.07.2021– Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци.– Тема на конкурсот е „STILL HERE AND STILL FINDING LOVE“…

прочитај повеќе