fbpx

ДЕНОТ НА МИЛТОН ФРИДМАН

31.07.2014 Центарот за Европски развој и интеграција трета година по ред го реализира настанот посветен на промоција на идеите за слобода и еденакви можности кои ги заговара Милтон Фридман. На овогодинешниот настан во рамките на дискусијата за вредностите на слободата и либерализмот свое учество зедоа и Никола Г. Петровски претставник од здружението Students for liberty и м-р Ана Дајовска од ГЕТ Иновација Битола  која ги запозна присутните со придонесот на Милтон Фридман во сферата на економските теории.