fbpx

                      Непосредно пред почетокот на реализацијата на втората генерација на школата за лидерство и јавн политики ПОЛИТЕА 2015 дипломците од првата генерација 2014, и формално ја формираа алумни групат  на ПОЛИТЕА. Целта на алумни групата ќе биде координација и учество во сесиите на новата генерација на ПОЛИТЕА, подршка во реализација на проектите во рамките на ПОЛИТЕА како и ширење и зајакнување на неформалната мрежа за поддршка на младите на локално и регионално ниво.
За прв раководител на алумни групата едногласно беше избран Александар Недановски, а покрај него во рамките на координативното тело ќе бидат вклучени и Мирко Наумовски и м-р Марија Томевска.  Стартот на активностите со новата генерација на ПОЛИТЕА е предвиден за 28.10.2015.

12178083_959119317459955_672511617_n

Share.

Comments are closed.