fbpx

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ФОТОГРАФСКА КОЛОНИЈА -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 –

Здружението Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикува сите заинтересирани лица на возраст од 18 до 35 години кои професионално или аматерски се занимаваат со фотографија да се пријават за учество  во првото издание на проектот  -ФОТОКОЛОНИЈА ПЕЛАГОНИЈА 2023 – кој е финансиски поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија….

прочитај повеќе

Обука за учесници од Пелагониски и Вардарски плански регион во рамки на проектот “Младински активизам против корупцијата”

Во периодот од 31.03 до 02.04 во Хотелот Монтана во Крушево се одржа првата од четирите  обуки во рамките на проектот МЛАДИНСКИ АКТИВИЗАМ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА поддржан од CIVICA mobilitas ,a e наменета за учесници од Пелагонискиот и Вардарскиот плански регион. Оваа обука беше во организација на Центарот за европски развој и интеграција од Битола во…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА Здруженијата Форум – Центар за стратешки истражувања и документација од Скопје, Импетус од Скопје и Центар за европски развој и интеграција од Битола ги повикуваат сите заинтересирани лица да се пријават за учество на обука во рамки на проектот „Младински активизам против корупцијата“. Форум ЦСИД, Импетус и ЦЕРИ го спроведуваат…

прочитај повеќе

ФОТО-КОНКУРС „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата „СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА ″ КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД  27.06.2021 ДО 31.07.2022 НАГРАДЕН ФОНД – ПРВА НАГРАДА: 4000 ДЕН.– ВТОРА НАГРАДА 3000 ДЕН.– ТРЕТА НАГРАДА 2000 ДЕН.– Право на…

прочитај повеќе

ПРВА СЕСИЈА ПОЛИТЕА 2018-2019

Првата свечена сесија на која гостин говорник беше г-нот Трифун Костовски го означи стартот на активностите на петтата генерација на Школата за лидерство и кариерен развој ПОЛИТЕА, проект во организација на Центарот за европски развој и интеграција. Сесијата се одржа во малата сала на НУ Завод и музеј Битола која е дом на пијаното кое…

прочитај повеќе

ОСМА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

           На 01 декември 2016-та година се одржа осмата сесија на Политеа насловена како „Еко – активизам – граѓански активизам или борба за живот?“. Оваа сесија е втора сесисија од вториот модул „Граѓанско учество и граѓански активизам.          Како предавач на оваа сесија имавме можност да го слушнеме…

прочитај повеќе