fbpx

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

Центарот за европски развој и интеграција го oбјавува ВТОРИОТ повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ВТОРИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 05.09.2018 до 05.10.2018 Школата ќе се реализира во периодот од  15.10.2018 – 15.04.2019 и ќе се состои…

прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

           Центарот за европски развој и интеграција објавува повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ПРВИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 28.05.2018 до 11.06.2018             Школата ќе се реализира во…

прочитај повеќе

ТРИНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

Тринаесеттата сесија на ПОЛИТЕА со наслов РАДИОТО КАКО МЕДИУМ ЗА ИНФОРМИРАЊЕ се одржа на 01.03.2017 во Хотел Театар. Гостин предавач на оваа сесија беше м-р Соња Тантарова Груевска – Уредник на УКЛО ФМ и новинар со повеќе од 20 години искуство во радио етерот. Во првиот дел од сесијата гостинката го сподели своеите искуства и…

прочитај повеќе

ДВАНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

На 22.02.2017 се одржа  дванаесеттата сесија на ПОЛИТЕА.  Овој пат учесниците имаа несекојдневна можност да ги посетат просториите на Телевизија Орбис –Битола и таму да ја проследат сесијата која имаше наслов Принципи на објективно информирање. Домаќини предавачи на оваа сесија беа новинарите од информативните емисии на Телевизија Орбис , Методија Куновски, новинар и главен и одговорен…

прочитај повеќе

ЕДИНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

Вториот семестар  на ПОЛИТЕА започна со единаесеттата сесија која се одржа на 16.02.2017 во Хотел Театар.  Оваа сесија беше вовед во третиот модул МЕДИУМИ И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ. Гостин  предавач на сесијата беше  Маја Богоевска, дипломиран новинар со децениско искуство во полето на медиуми и сегашен уредник во порталот Шеталиште. Во првиот дел на сесијата…

прочитај повеќе

ДЕВЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА 2016

Модулот Граѓански активизам  и граѓанско учество на деветтата сесија беше збогатен со несекојдневната можност на учесниците да се запознаат одблиску со личното искуство на оваа тема на предавачот , м-р Филип Јовановски,  визуелен уметник и граѓански активист. Магистрант на Факултетот за ликовни уметности, отсек – сликарство во Скопје. Од 2007-ма година, М-р Филип Јовановски  е…

прочитај повеќе

ОСУМНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Оваа сесија на ПОЛИТЕА го носеше насловот  „ПРЕДИЗВИЦИТЕ И ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЈА“, а предавач на оваа сесијата беше г-нот Антонијо Димитровски   основач и главна движечка сила на Адвокатско Друштво Димитровски. Гостинот ги запозна учесниците на ПОЛИТЕА со клучните моменти од развојот на неговата кариера  и преку персоналната приказна направи пресек на судската и адвокатската…

прочитај повеќе

СЕДУМНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Cедуманесетта сесија на ПОЛИТЕA го носеше насловот „Предизвиците на менаџирањето со интернационален бренд“ а гостин предавач на оваа сесија бешеи Бојан Митковски сопственик и извршен директор на Зага продукција и брендот Ultimate-workshop. Во рамките на сесиајта учесниците на ПОЛИТЕA имаа можност да се запознаете со кариерниот пат на Бојан Митковски и да ја чујат приказната…

прочитај повеќе

ШЕСНАЕСЕТTА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Гостин предавач на шеснаесеттата сесија на ПОЛИТЕА беше Предраг Стојковски извршен директор во дигиталната маркетинг агенцијат Nova Solutions. Насловот на сесијата беше „Социјални мрежи и интернет маркетинг“. Во рамките на оваа сесија учесниците на Политеа имаа можност да се запознаат со кариерниот развој на Предраг и искуствата кои му помогнале да ја стекне позицијата која…

прочитај повеќе

ПЕТНАЕСЕТТА СЕСИЈА НА ПОЛИТЕА

Петнаесетата сесија на ПОЛИТЕА го носеше насловот – Продуцентот како тим лидер.  Гостин предавач на сесијата беше Илија Тирицовски извршен продуцент во ОХО продукција и магистрант на универзитетот ЕСРА на отсекот за ПРОДУКЦИЈА НА ФИЛМ, ТЕАТАР, РАДИО И ТВ . Илија како дел од тимот на ОХО продукција кој стои зад брендот 5+ од самите негови…

прочитај повеќе