fbpx

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТЕА

           Центарот за европски развој и интеграција објавува повик за учество во петтата генерација на школата за лидерство и кариерен развој  ПОЛИТЕА. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 17 до 27 години од подрачјето на Општина Битола. ПРВИОТ ПОВИК ЌЕ ТРАЕ ОД 28.05.2018 до 11.06.2018
            Школата ќе се реализира во периодот од  15.10.2018 – 15.04.2019 и ќе се состои од 16 сесии распределени во четири тематски модули кои ќе се реализираат еднаш неделно во траење од  два часа.
            Преку учеството во  школата  учесниците ќе имаат можност да се стекнат со знаења и вештини во областите на:
                               МОДУЛ 1  – КАКО ДА СЕ ИСПЛАНИРАТЕ СЕБЕСИ
                               МОДУЛ 2 – КАКО ДА УПРАВУВАТЕ СО ВАШАТА БАНКА
                               МОДУЛ 3-  ЕЛЕКТРОНСКАТА РЕАЛНОСТ КАКО МОЖНОСТ ЗА РАСТЕЊЕ
                               МОДУЛ 4 – ЛИДЕРТВО И ТИМСКА РАБОТА
    Преку сесиите учесниците во школата ќе имаат можност да научат и да се стекнат со вештини за:
                               • МЕНАЏМЕНТ СО ВРЕМЕТО
                               • КРЕИРАЊЕ НА ПЛАНОВИ И ПОСТАВУВАЊЕ НА ЦЕЛИ
                               • ПСИХОЛОГИЈА НА УСПЕХОТ
                               • МОДЕЛИ ЗА ФИНАНСРАЊЕ НА ПРОЕКТИ И БИЗНИС
                               • МЕНАЏМЕНТ СО ФИНАНСИИ И БУЏЕТИРАЊЕ
                               • LEARNING BY DOING
                               • КАРАКТЕР НА ЛИДЕР
                               • ГРАДЕЊЕ НА ТИМ И ТИМСКА РАБОТА
                               • РИЗИКОТ КАКО ПРЕДИЗВИК
                               • БИОГРАФИЈА И МОТИВАЦИОНО ПИСМО
                               • ПОДГОТОВКА ЗА ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА
                               • ВОЛОНТИРАЊЕ И РАБОТНО ИСКУСТВО
                 Во школата учество може да земат 30 кандидати, а селекцијата на кандидатите ќе се реализира преку два конкурнсни рокови.
                          Заинтересираните кандидати треба да пополнат и испратат ПРИЈАВА и кратка биографија на адресата cedi.mk@gmail.com  со назнака – АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРВ КОНКУРС ЗА ПОЛИТЕА – најдоцна до 10.06.2018 По завршувањето на рокот за пријавување селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
                       Центарот за европски развој и интеграција и партнерите вклучени во проектот ги сносат сите финансиски трошоци поврзани со реализацијата на школата. Избраните кандидати ќе треба да уплатат партиципација од вкупн износ од 1.600 ден за учество во школата и тоа 800 ден. на почетокот на првиот семестар на школата 15.10.2018 и втора рата во износ од 800 ден на почеокот на вториот семестар 01.02.2019. После завршувањето на школата учесниците ќе се стекнат со сертификати за учество.
                          За сите дополнителни информации контактирајте не на  cedi.mk@gmail.com или на нашата фејсбук страна  https://www.facebook.com/CEDImk/