fbpx

           Третата сесија на ПОЛИТЕА под наслов МАКЕДОНИЈА НА ПАТОТ КОН ЕУ се одржа на 11.11.2015 во салата на Хотел Театар. Предавач на оваа сесија беше д-р Љубица Караманди Попчевски.
Преку оваа сесија учесниците на ПОЛИТЕА се запознаа со историскиот развој и структурата на Европската Унија како  и преспективите за интеграцијата на Р.Македонија во ЕУ.
Во дискусијата која се разви во рамките на оваа сесија беа разгледани позитивните и негативните аспекти на евроинтеграцискиот процес но и предизвиците кои не очекуваат сите нас како граѓани на држава која има аспирации да биде дел од европското семејство.

Photo by Ана Костовска

  • 40
    Shares
Share.

Comments are closed.